Architects, Bath, Somerset

THE GARDEN OFFICE

Project: Garden Office & Summerhouse for Guests
Location: Coleford, Somerset
Client: Private
A popular alternative to an extension this summerhouse in the garden provides a separate and independent annex for both living and working. With good insulation and underfloor heating and a shower room the office can also be used as a self contained guest room for the main house or let out as an airbnb. Positioned on a prominent hillside location the building can be viewed as contemporary gem in the landscape in contrast to traditional houses in the area. Large south facing windows provide natural light and good views of the countryside giving a pleasant work space for homeworking. The summerhouse will blend in time with the garden and surroundings through the use of natural and sustainable materials such as timber cladding and a grass roof. The client was impressed with our work and retained us for two further projects. Selected for the 2011 RIBA Forty Best Small Projects Awards. 

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On YoutubeVisit Us On PinterestCheck Our Feed