Social Housing, Stourhead

Title: Brook Cottages
Location: Stourton, Wiltshire
Client: Stourhead Western Estate
Project: Affordable social housing for a community housing trust
Set on a sloping site the new houses are partially below ground at the front and two storey at the rear. The design makes the most of the splendid views to the south with large windows and balconies overlooking the woodlands of the Stourhead Estate. Locally sourced larch wall cladding blends the four houses into the countryside setting. The sustainable design is enhanced with south facing PV panelled roofs generating renewable energy.
 

One Response to “Social Housing, Stourhead”

  1. Jo Lilford says:

    Brilliant scheme for affordable housing. I wish more local authorities would take note. Low cost, sustainable builds don’t have to have the design sucked out of them.

Leave a Reply

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On LinkedinVisit Us On InstagramVisit Us On PinterestVisit Us On YoutubeVisit Us On Google PlusCheck Our Feed